Vant puternic - Epava rezista!

In ultimele doua zile au aparut pe internet poze si filmulete cu epava Evanghelia, in care se spunea ca aceasta este victima vremii neprielnice. Din curiozitate si suparare, am fost sa vedem cu ochii nostri cum sta situatia la fata locului. Pozele de mai jos vor arata exact starea epavei inainte si dupa furtuna din aceasta toamna.

epava1epava2

Acest simbol unic al Costinestiului este statornic si va ramane multa vreme de acum incolo la temelia Costinestiului. Epava Evanghelia face fata dorintei armatorilor de a o scoate din naufragiu, cu incercari zadarnice, aceasta ramana infipta in stanca. Prin anii `70 – `80 este bombardata de Marina Romana in urma unor aplicatii pe mare. Are rost sa ii amintim si pe cei care au scos fierul vechi? Din 1968 pana in prezent, sta triumfatoare in fata miilor de turisti care viziteaza Costinestiul.

Momentul trist cand puntea de comanda se prabuseste in urma furtunii puternice din 2012, ne arata inca o data ca totul este trecator, ca trebuie sa ne bucuram de ceea ce avem si in virtutea acestui adevar, sa nu uitam ca acesta este si o sa ramana simbolul statiunii Costinesti.

Leave a Reply