Un ratacit in Costinesti

Daca un turist ratacit ar ajunge la noi pe litoral, atunci cu siguranta ar trebui sa poposeasca in Costinesti. De ce? Pentru ca aici va gasi cu siguranta tot ce isi poate dori pentru o vacanta de vis.

Costinesti este una dintre cele mai vechi statiuni de la malul romanesc al Marii Negre, fiind infiintata langa satul cu acelasi nume inca din anii 1960. Populara in special printre tinerii nonconformisti, statiunea a prins contur prin construirea unor hoteluri specifice perioadei comuniste care, din fericire, au fost renovate in ultimii ani si au capatat un aspect modern. Pe langa aceste unitati de cazare au fost amenajate zone speciale pentru studenti, cu casute si gradini in aer liber, un adevarat paradis pentru studenti.

Situata in partea de sud a litoralului romanesc, Costinesti se afla la aproximativ 30 de km de Constanta, iar drumul pana aici se poate face atat cu trenul (exista doua gari in statiune), cat si cu autoturismul.

Ce ar avea de vazut insa turistul nostru aici?

Principalele puncte de atractie ale zonei sunt plaja de la Obelisc si epava. Obeliscul marcheaza punctul in care plaja este foarte lata, cu nisip fin si apa putin adanca, perfecta pentru o balaceala pe cinste. Vechiul monument a fost insa afectat in urma unei furtuni de proportii si a fost inlocuit cu unul mai mare, insa simbolul a ramas neatins. Plaja este orientata spre est, fiind astfel rasfatata de sare toata ziua, iar nisipul fin si apa curata te imbie sa uiti de toate si sa te distrezi asa cum vrei. Zona este ideala si pentru cei cu copii, caci apa este putin adanca la mal, iar cei mici se pot distra in voie.

Povestea epavei este veche si dateaza din anul 1968, cand se spune ca un marinar a adus nava spre tarm pentru a-si saluta iubita de pe mal. Norocul insa nu i-a suras si colosul de metal a ramas prizonierul unui damb de nisip de pe fundul putin adanc al apei. Astazi epava navei Evanghelia este vizitata de turistii din toata lumea cu ajutorul vaporaselor, iar cei mai curajosi fac si o vizita inot.

Statiunea Costinesti este inca una a studentilor, insa fata ei s-a schimbat mult in comparatie cu cea de acum cativa ani, aici fiind construite si amenajate multe hoteluri si locuri de agrement.

In partea de nord locurile sunt de o frumusete aparte, cu faleza inalta si plaje retrase, romantice, un adevarat refugiu pentru toti indragostitii: de viata, de mare, de distractie sau de briza. Ori de sufletul pereche.

Pentru distractii exista doua discoteci cu traditie – Disco Ring si Discoteca Tineretului – dar si un bar cu specific Rock`n Roll unde se asculta cea mai buna muzica de gen din anii 1960 pana in prezent: White Horse.

Luna Parc Costinesti este un alt punct de atractie, un parc de distractii unde turistii de toate varstele vin sa petreaca cateva ore intr-o lume de basm, rupta parca din copilarie.

Turistul nostru are asadar ce face aici, la Costinesti: lenevit la soare, baie in apa cistalina, plimbari pe faleza, rock`n roll la White Horse si adrenalina la Luna Parc.

Leave a Reply